30.06.2020 12:35

Co-Metal-20 VII: Bring Me the Horizon chystají kolekci EP a Amaranthe už mají desku hotovou

Do pravidelného seriálu aktualit z předcházejícího týdne jsme tentokrát vybrali směsku rocku a metalu. Je libo rock s prvky elektroniky, hard & heavy nebo thrash?

Dnešní výběr zahájíme ve Velké Británii u jedné velmi populární kapely. Hvězdní Bring Me the Horizon uvedli nový singl. Skoro pětiminutová skladba Parasite Eve měla původně vyjít 10. června, kapela se ale přidala k řadě dalších umělců a na podporu protestních akcí v rámci hnutí Black Lives Matter vydání odložila. Písničku vydali minulý čtvrtek a během několika dní získala více než dva miliony zhlédnutí a brzy bude atakovat tři miliony. Ve své tvorbě se skupina značně posunula. Zatímco ještě před osmi lety dominovala na poli metalcoru, poslední dobou se vyžívá v rocku s prvky elektroniky.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Toto je případ i nového songu Parasite Eve, který byl zveřejněn spolu s videoklipem, za kterém stojí frontman, Oliver Sykes. Píseň se bude nacházet na EP, které zatím postrádá konkrétní informace. Bring Me the Horizon každopádně prozradili, že pro nadcházející rok chystají kolekci čtyř EP, kterou nazvali Post Human. Ty pak budou tvořit plnohodnotné album.

 

 

Švédsko-dánští Amaranthe po dvou letech hlásí příchod nové desky. Deváté řadové album Manifest, které vyjde 2. října, obsahuje dvanáct písní. K tomu nabízí další čtyři bonusové skladby. Amaranthe z něj sdíleli už tři singly, 82nd All The Way, Do Or Die, ve kterém hostuje Angela Gossow, bývalá zpěvačka skupiny Arch Enemy, a Viral. Právě Viral je zatím posledním singlem, který vyšel, a to rovnou přes videoklip, který zrežíroval Marcus Overbeck.

Amaranthe plánovali desku promovat na evropském turné, které mělo vypuknout v listopadu. Měli na něj vyrazit s německou symfonicmetalovou bandou Beyond the Black, ovšem doba je kvůli koronaviru nejistá, a tak se rozhodli šňůru přesunout. Nakonec ji odehrají na jaře roku 2021. Amaranthe se představili v České republice už několikrát, a tak na jejich zastávce naše země nemůže chybět. Setlist představí 1. května ve zlínském klubu Masters of Rock Café. Vstupenky jsou stále v prodeji.

 

 

Německá zpěvačka, které se přezdívá královna heavy metalu, která brázdí pódia už čtyřicet let a žena, která se může pochlubit mnoha kolaboracemi s kapelami Motörhead, Dio, Saxon, Twisted Sister nebo Amon Amarth. To všechno je Dorothee Pesch, která si zkráceně říká Doro. Doro, která nastartovala kariéru v už neexistující kapele Warlock, má za sebou opravdu bohatou kariéru. Sólo tvorbu příští rok rozšíří o čtrnáctou, zatím nepojmenovanou studiovou desku. Jako pilotní singl vydala píseň Brickwall, natočila k ní i videoklip.

 

 

A máme tu I něco pro thrashmetaláky. Americká thrashmetalová pětka Heathen sice není tak známá jako kolegové Exodus či Testament, rozhodně ale stojí za to je zmínit. Heathen spolu hráli v letech 1984 až 1993, kdy stihli vydat dvě alba. O pár let později se přihlásili o slovo a během devatenácti let, co se dali opět dohromady, vydali další dvě alba. Přesněji řečeno, to čtvrté teprve vydají. Čtvrtou studiovou desku Empire of the Blind představí 18. září. Heathen pro ni složili dvanáct kousků a hned do světa vyslali titulní singl The Blight, skoro pět minut trvající kytarovou řežbu.

 

 

Dnes se rozloučíme death metalem. Konkrétně americkou skupinou Incantation, která na této scéně figuruje lehce přes tři dekády. Po třech letech od poslední desky vydávají jedenácté studiové album Sect of Vile Divinities, na kterém se nachází dohromady dvanáct skladeb. Album bude venku 21. srpna. A venku už je i nový singl Propitiation.

 

 

Incantation měli letos v červenci vystoupit na trutnovském festivalu Obscene Extreme. Ten se odsunul na další rok, takže metalový výprask v podání této bandy bude až v roce 2021. Festival se uskuteční 14. až 18. července.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.