08.07.2020 18:00

Co-Metal-20 VIII: Evanescence nabízí další singl a Fame On Fire se posunuli k dlouhohrajícímu debutu

Redakce musicweb.cz přináší další výběr aktualit z předcházejícího týdne. Tentokrát jsme pro vás vybrali novinky z rockového subžánru, symfonický metal nebo instrumentální muziku.

Dnešní výběr hudebních novinek začneme s Evanescence. Úspěšná americká rocková pětice se může pochlubit zlatými a platinovými deskami, na které dosáhli hned několikrát prakticky po celém světě – za alba Fallen (2003) a The Open Doors (2006). Jistých úspěchů dosáhla i třetí eponymní deska (2011). Nyní po devíti letech vydávají novou muziku, která přijde s pátou plackou The Bitter Truth (čtvrté CD Synthesis z roku 2017 obsahovalo již vydané písně, které byly nahrány v novém aranžmá).

Z novinkové desky The Bitter Truth, která vyjde na podzim pod produkcí Nicka Raskulinecze ve vydavatelství BMG, vyletěla na jaře první vlaštovka Wasted On You, ke které kapela natočila domácí videokli. Každý člen na svůj mobilní telefon natočil záběry z karantény. Na konci června vyšel druhý singl The Game Is Over, ke kterému byl o pár dní později zveřejněn videoklip. Obě více než čtyřminutové skladby jsou si velmi podobné.

 

 

V našich končinách nepříliš známá floridská banda Fame On Fire se dočká vydání dlouhohrajícího debutu. Tato parta vznikla v roce 2013 jako bubenický sólo projekt Alexe Romana, ale postupem let se proměnila v plnohodnotnou rockovou kapelu. Proslavili se různými covery, například hitem Hello od britské interpretky Adele, a v roce 2017 si ve vlastní produkci vydali pětitrackové EP Transitions. Nicméně předělávkám známých písní se věnovali dál.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

To však neznamená, že se nesoustředili na vlastní tvorbu. Fame On Fire na album Levels, které vyjde 4. září, složili celkem třináct písní, z nichž tři zveřejnili. Po singlech Her Eyes a Headspace, na kterém hostuje hudebník Poorstacy, vydali Down. K této písni zveřejnili i videoklip, který si sami zrežírovali. Deska vyjde ve vydavatelství Hopeless Records.

 

 

V tomto výběru zamíříme i do vod symfonického metalu. Finská skupina Dark Sarah, kterou dala dohromady v roce 2012 Heidi Parviainen, bývalá zpěvačka skupiny Amberian Dawn, má za sebou vydání tří desek: Behind the Black Veil (2015), The Puzzle (2016), The Golden Moth (2018). Nyní chystá čtvrtou. Stejně jako předchozí desky i novinka Grim bude konceptuálním albem. Grim vyjde ve vydavatelství Napalm Records, za produkcí stojí Mikko P. Mustonen.

Deska bude k dispozici od 17. července a nabídne dvanáct skladeb. Dark Sarah z ní stačili vydat tři singly. Melancholii a All Ears následuje nejnovější Illumanite, který opatřili videoklipem.

 

 

Líbivé tóny rockové instrumentální hudby s prvky elektroniky ve své tvorbě kombinuje kapela Zombi. Za americkým duem, které muziku tvoří od roku 2001, stojí A. E. Paterra (bubny) a Steve Moore (syntetizér, kytara, basa). Zombi mají za sebou vydání čtyř studiových desek a páté přijde na svět 17. července. Album s prostým názvem 2020 obsahuje devět skladeb, přičemž šest z nich má více jak čtyřminutovou stopáž. Zombi z desky vydali singly Breakthrough & Conquer a Earthscraper a v uplynulém týdnu novinku No Damage, která patří ke kratším skladbám (má lehce přes tři minuty). Singl přišel spolu s videoklipem, který pochází z dílny režisérky Lori Felker.

 

 

Dnešní výběr zakončíme tvrdým metalem. Groovemetaloví Američané DevilDriver nedávno oznámili příchod dvojalba Dealing With Demons. První část nazvaná Dealing With Demons 1 vyjde 9. října, druhá část přijde o rok později. Obě vydají Napalm Records s produkcí Stevena Evettsona a kytaristy DevilDriver Mika Spreitzera. Album nabídne deset písní a kapela z něj vydala dva singly. Jarní Keep Away From Me, který byl vydán s textovým videoklipem, doplňuje letní singl Iona, ke kterému DevilDriver dodali textové, ale zároveň i hrané video, které zrežíroval Vicente Cordero.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.