21.08.2020 13:37

Co-Metal-20 XIII: Melancholičtí Sólstafir, energičtí Alestorm a animovaní Gojira

Tentokrát se vypravíme na Island za melancholickými Sólstafir, vplujeme na pirátské vlny s Alestorm anebo se podíváme na Gojiru a jejich animovaný klip.

Dnešní výběr zahájíme na Islandu. Tři roky po desce Berdreyminn přichází metalová skupina Sólstafir s novým kouskem. V pořadí sedmé studiové album dostalo název Endless Twilight of Codependent Love a nabídne celkem devět písní. Sympatická čtyřka už stačila vydat první singl, volba padla na desetiminutovou skladbu Akkeri. Album vyjde 6. listopadu.

 

 

Ačkoliv němečtí Equilibrium vydali loni šestou řadovku, nyní se pochlubili zbrusu novou písní. Singl One Folk vyšel ven ruku v ruce s videoklipem. Folkmetalová skupina k novince žádné info nepřidla, momentálně tak jde o nezařazený singl. 

 

 

Pirátská banda Alestorm letos v květnu vydala album Curse of the Crystal Coconut, na kterém se nachází jedenáct songů. Minulý týden ji nově obohatila o dvě bonusové písně, Big Ship Little Ship a Bassline Junkie. K prvnímu zmíněnému singlu vzniklo i video.

 

 

Francouzská metalová kapela Gojira, která před čtyřmi lety získala dvě nominace na cenu Grammy za desku Magma, se vytasila s novým animovaným videoklipem. Singl Another World zatím stojí mimo album.

 

 

Výběr zakončíme extrémním metalem. Britské duo Anaal Nathrakh zveřejnilo novinku Endarkenment, které doplnilo videoklipem. Jde o první závan z nadcházející jedenácté řadové desky, jež nese stejný název, tedy Endarkenment. Album obsahuje deset písní a vyjde 2. října.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.