×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 308
JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 989
JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1009
Vytisknout stránku
22.10.2020 18:48

Vytvořte si domácí kino, na poslech hudby Doporučeno

Pokud chcete sledovat film a zažít úžasné emoce, většina z vás se jednoduše soustředí na kino, kde jsou filmy pravděpodobně nejlépe sledovány. Obrovská obrazovka, vynikající efekty a pohodlné křeslo jsou oblíbené řešení. Na druhou stranu, proč neudělat kino ve své domácnosti?

Vytvoření vlastního systému domácího kina dnes není tak obtížné, o to více můžeme použít hotové sady. Existuje také možnost dokončit takovou sestavu sami, tj. zvolit vhodný přehrávač, zesilovače nebo televizor, který je obvykle ústředním bodem každého domácího kina. Televizor bude primárně odpovědný za obraz. Je tedy důležité, aby měl poměrně velkou obrazovku s dobrým rozlišením – díky tomu uvidíte i ty nejmenší detaily.

Po výběru obrazovky můžete přejít k dalšímu důležitému rozhodnutí, kterým je výběr správného přehrávače, často nazývaného srdcem domácího kina.

Jak zkompletovat systém domácího kina?

Při výběru přehrávače pro domácí kino pamatujte na výběr zařízení, které bude skutečně použito na sto procent. Kromě toho si musíte odpovědět na otázku, zda rádi sledujete filmy na DVD nebo možná Blu-ray, protože ne každý přehrávač zvládne oba tyto formáty. Poté můžete přejít k výběru reproduktorů, které budou součástí vašeho vlastního systému domácího kina.

Systémové hifi reproduktory 5.1 jsou standardní (pět reproduktorů a jeden další reproduktor - subwoofer), ale i systémy 7.1 nebo dokonce 10.1 jsou také stále běžnější výbavou domácích kin. Výběr reproduktorů je důležitý, protože film není tvořen jen samotným obrazem, ale také zvukem a v mnoha situacích je zvuk prostě klíčový. Proto byste měli vsadit na reproduktory, které vám nejen nabídnou dobrou kvalitu zvuku, ale také si poradí s různými typy zvukových efektů, bez nichž by zejména akční filmy - ale nejen - nebyly stejné.

Subwoofer se stal nedílnou součástí každého systému domácího kina. Často se o něm hovoří jako o dodatečném reproduktoru, ale hraje velmi důležitou roli v celém systému a mimo jiné odpovídá za odpovídající úroveň basů.

Poslední od