09.05.2014 20:54

Na brněnském Majálesu zazářili Chinaski

Dne 7. května 2014 se v Brně konal jeden z největších festivalů u nás, Majáles. Jedenáctý ročník na Výstavišti navštívilo tisíce fanoušků.

 Zahájení  festivalu proběhlo už odpoledne, kdy centrem města prošel  již známý majálesový průvod a byl zakončen na Výstavišti. Počasí v tento den bohužel moc nepřálo, bylo zataženo a pršelo, avšak ani pochmurné počasí neodradilo příznivce tohoto festivalu od toho, aby se do průvodu zapojili. Majáles se letos stejně jako loňský rok konal na brněnském Výstavišti. Novinkou oproti minulým ročníkům bylo, že návštěvníci měli náramky pro bezhotovostní platbu u stánků s občerstvením a sloužily také jako identifikace u vstupu.

 

Čtěte také : Hlavní hvězdy letošního ročníku Majáles jsou známy

 

Hudbu na výstavišti odstartoval Johny Machette ve tři čtvrtě na jednu. Mezi účinkujícími byli dále Tomáš Klus, Majk Spirit, Skyline, Mandrage, Vypsaná Fixa, Horkýže Slíže, Monkey Business, Divokej Bill, Chinaski, Midi Lidi, MIG 21 a další. Na celém Výstavišti stálo celkem 8 pódií, kde účinkující koncertovali. Návštěvníci při vstupu na Výstaviště dostali společně s náramkem také program, kdy a kde kdo koncertuje, takže v klidu mohli vybírat koho chtějí vidět a slyšet.

Největší pódium se jmenovalo Majáles stage,kde po obou stranách byly dvě velké LED obrazovky. Zde vystoupili například Mandrage, kteří před nedávnem ukončili své turné k desce Siluety. Momentálně jsou na dráze festivalů Majáles, které jsou zahájením letních festivalů. Zazněly od nich zejména skladby z nové desky, nechyběly však ani oblíbené Šrouby a matice. Bohužel během jejich vystoupení opravdu hodně pršelo, takže každý měl nad sebou deštník. Návštěvníci, kteří nestáli přímo u pódia, měli však možnost sledovat koncert na obrazovkách.  Po Mandrage se objevil na pódiu Tomáš Klus, na kterého čekalo pravděpodobně nejvíce lidí. Oproti loňskému roku, kdy ho nebylo dál od pódia téměř vůbec slyšet, byl zvuk letos již v pořádku. „Máte náramky? To nás spojuje!“ zakřičel Tomáš Klus do lidí. Dav u pódia jásal a společně s Tomášem zpíval jeho skladby.  Ani Monkey Business nezklamali, zejména taneční kreace Matěje Rupperta. Koncert Chinaski, na který se také těšily davy fanoušků, odstartoval Michal Malátný sám s tím, že zbytek kapely je někde pozadu. Po několika málo minutách se však na pódiu objevila celá skupina a pořádně to rozjela. Nechyběly skladby jako První signální, Tabáček  nebo 1970. Chinaski měli asi nejlépe propracovaný koncert ze všech účinkujících stejně jako loňský rok. Celý jejich koncert byl zakončen velkolepým ohňostrojem. Na pódiu Majáles stage už po Chinaski nikdo nehrál. Na ostatních pódiích se hrálo vesele dál. Například skupina MIG 21 vystoupia až o půlnoci. 

 

Čtěte také : Pražskému Majálesu opět kralovali osvědčení interpreti, programová skladba však postrádala nápad

 

Letošní ročník Majálesu byl více propracovanější i díky dobíjecím náramkům. Fanoušky neodradil ani déšť, který poté v pozdních večerních hodinách utichl. Byl to skvělý zážitek pro všechny zúčastněné a budeme se těšit na další ročník tohoto u nás oblíbeného festivalu. 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.