14.06.2018 2:12

Koncert Ozzyho Osbourna v Praze: hlavní hvězdu večera zastínili Johnny Depp a Zakk Wylde Doporučeno

Pražský koncert Ozzyho Osbourna nalákal na letňanské letiště tisíce lidí. Velkým tahounem byl kromě bývalého zpěváka Black Sabbath i americký herec Johnny Depp, který vystupoval před Osbournem. Depp si zahrál na kytaru v kapele Hollywood Vampires společně s Alicem Cooperem a Joem Perrym. Tato hvězdná předkapela ale nakonec Ozzymu spíše uškodila.

O pražské vystoupení zpěváka Ozzyho Osbourna z kultovní heavymetalové kapely Black Sabbath byl letos až nebývalý zájem. Jak by také ne, když jednou předkapelou byl sólový projekt zpěváka Jonathana Davise ze skupiny Korn a o druhé rozehřívací kolo se postaralo uskupení Hollywood Vampires – ne příliš známý název, který však ukrývá jména Alice Cooper, Joe Perry a Johnny Depp.

Herec hudebníkem

A právě Hollywood Vampires Ozzyho Osbourna bez větší námahy převálcovali. Už jen tím, že na pódium vstoupil s kytarou v ruce Johnny Depp, kterého většina přítomných dosud viděla jen ve filmech. Deppovi přitom hudba sluší – s dalšími muzikanty za zády působil přirozeně a spokojeně. Sám před pár lety přiznal, že být členem rockové kapely a jezdit na turné byl vždycky jeho sen. Nyní se mu splnil se vším všudy. I s typickým rockovým klišé – někdo z publika po Deppovi hodil velkou bílou podprsenku, kterou si překvapený herec pověsil na mikrofon.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Svým setem Hollywood Vampires zavzpomínali na již mrtvé rockové hudebníky. Velkou část písní totiž tvořily covery jiných známých kapel. Po úvodní písni I Want My Now a následné autorské Raise the Dead spustila kapela s Alicem Cooperem v čele jednu převzatou píseň za druhou. „Hrajeme písně pro naše již mrtvé přátele," uváděl Cooper jednotlivé skladby. Zazněly například The Jack od AC/DC, Ace of Spades od Motörhead či Baba O'Riley z pera The Who. K mikrofonu se nakonec dostal i Depp. Slušně odzpíval Heroes Davida Bowieho a část písně People Who Died.

 

 

Více než hodinový koncert Hollywood Vampires prokládali písněmi od Alice Coopera (I'm Eighteen, School's Out) a Aerosmith. Kytarista Joe Perry tak po několika letech zahrál písně kapely, ve které se nejvíce proslavil. Sweet Emotion a Combination mu v setu sedly – Perry při nich dělal obličeje na fanoušky, smál se a i jeho kytarové výkony byly nejvýraznější. Závěrečné představování kapely mělo bezesporu také něco do sebe. Zatímco Alice Cooper říkal jména jednotlivých členů, Johnny Depp se šel schovat do zákulisí. Zmatený Cooper jej tak musel po kratším hledání znovu na pódium vytáhnout. O to větší potlesk si ale oba muzikanti nakonec vysloužili. Dav nebyl k utišení několik minut.

Stárnoucího zpěváka zachraňoval kytarista

Oproti tomu bylo vystoupení Ozzyho Osbourna daleko chladnější. Kdo po promítnutém intru a pompézní skladbě O Fortuna čekal příchod slavné rockové legendy, musel být zklamán. Ozzy se totiž na pódium přišoural shrbený a pomalým krokem a během zpívání chvílemi vypadal, jako kdyby něco hledal na podlaze. Otvírák Bark at the Moon byl sice dobrou volbou, Osbournův hlas se ale v průběhu večera postupně zhoršoval. Druhou píseň setlistu, Mr. Crowley, zpěvák ještě zvládl se ctí. Klasika kapely Black Sabbath, dlouhá skladba War Pigs, už ale působila jako neskutečná muka.

 

 

Ozzy začal zpívat falešně a nezlepšil se ani při očekávaném kousku Crazy Train. Zpěváka přitom po téměř celý koncert zastiňoval kytarista Zakk Wylde. Ten hrál celou hodinu a půl skvěle. Ať již klasicky prsty, zuby či s kytarou za hlavou. Wylde na pódiu skákal a házel hlavou i za Ozzyho a celé vystoupení nakonec pozvedl na dobrou úroveň. Když na konci celého setu začal Osbourne fanoušky povzbuzovat, aby si vytleskali přídavek v podobě písní Paranoid a Mama, I'm Coming Home, působil téměř trapně. Zpěvák s takovým renomé přeci podobné situace nemá zapotřebí. I tak ale nakonec celý večer stál za návštěvu a poslech. Hlavní hvězda večera k tomu ale ve velké míře nepřispěla. Škoda, že koncert Ozzyho Osbourna vlastně nebyl o Ozzym Osbournovi.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.