07.12.2012 7:00

Rozhovor s No Name: Konce světa se nebojíme

Zpěvák No Name, Igor Timko Zpěvák No Name, Igor Timko Foto: Eva Makovská, MusicWeb.cz

Slovenští No Name jsou na roztrhání. Letos stihli odehrát přes stovku koncertů, vyhrát v Českém slavíkovi a vydat DVD a CD. Zpěvák skupiny, Igor Timko, se s námi při krátkém setkání bavil ovšem i o jiných věcech než o muzice.

Vydáváte koncertní DVD, na co se mohou fanoušci těšit?

Není to až takové specifické DVD, jedná se prostě o záznam koncertu ze Slovenska. Doteď jsme měli dvě DVD z Čech. Slíbili jsme si, že do roka a do dne od vystoupení DVD vydáme a podařilo se. Zajímavostí je, že koncert není nijak sestříhán, na disku je celých 104 minut. A když už se chválím takto, letos jsme odehráli sto jedenáct koncertů. Hrajeme hodně, hrajeme často a hrajeme rádi.

Také v listopadu vyšlo CD s názvem Love Songs…

Ano, to je kompilace dvou CD. Nápad byl našeho bývalého vydavatele, který má samozřejmě na naše nahrávky nárok. Na albu je dvaatřicet písní, ale upozorňuju, že nejde jen o balady, fanoušci tam najdou třeba i Lekná. Mnoho lidí má problémy s vyjádřením svých citů. Miluju tě totiž není jen tak, člověk se naprosto otevírá tomu druhému. No a ti, kteří s tím mají potíže prostě zapnou třeba čtyřku písničku. Chceš říct něco jinýho, osmička a tak dále (smích). Je tam prostě 32 způsobů, jak některé věci sdělit.

 

 

Je na Love Songs nějaká písnička, která vznikla úplně náhodně?

My jsme kapela, která na zkouškách zahraje píseň, která někoho z nás napadla. Pokud je dobrá, tak s ní pracujeme dál, pokud nestojí za nic, tak ji odpálíme a už se k ní nevracíme. Ale vymýšlíme kdekoli. V autě, na zahradě… Například Čím to je. To jsme byli na koncertě v Písku a pak jsme s bráchou přišli na pokoj a říkali: Pane bože, pošli nějaký megahit. A tak vzniklo Čím to je.

Ty a tvoja sestra zase vznikala tak, že jsme s bratrem seděli doma, ještě jsme bydleli s rodiči, a řekli si, že vytvoříme hitovku. Psali jsme si text: Jediné čo na tebe si cením…, a teď jsme vymýšleli - prsa, oči, vlasy. A brácha řekl: Tvoje sestra. Prostě strašný fór. Máma naběhla, že jsme se zbláznili, že děláme ve tři v noci bordel, že celý panelák už spí. Tak jsme jí řekli, že tvoříme hitovku (smích). Prostě, každá písnička má svůj rodokmen. Bohužel si nejde lehnout pod kouzelný strom a čekat, že z něho spadne hit. Bylo by to dobrý, ale zase až moc pohodlný.igor timko2 foto eva makovska

Co konec světa? Řešíte to nějak?

Já jsem věřící člověk, nejsem teda nějaký fanatik, ale Pán Bůh to ještě chvíli nechá. Ono to stejně člověk jednou všechno zničí sebedestrukcí. Otázka je, kdo z toho profituje, z těchto zpráv? Mám krásné děti, tak ať si chvíli ještě užijou života.

Máte teď za sebou stovku koncertů, CD, DVD, Slavíka. Nemáte v plánu nějakou pauzu? Odpočinek?

Tak takhle, každý muzikant to má tak, že může být doma, kdy vlastně chce. Třeba když hrajeme víkendy, jsem s rodinou do čtvrtka do večera, pátku rána, než zase odjedu. Je fakt, že prosinec máme dost věcí, jedenáct koncertů, rozhovory, křest DVD. Teď tedy moc času na oddych není. Ale když chce člověk být vidět, musí pro to něco udělat. Dneska je složitější udělat promo efekt, už nejsou dvě televize a pět deníků, dnes je toho prostě strašně moc. Ale my to děláme rádi, tyhle rozhovory a podobně, dokud jsme mladí, krásný fešáci (smích).

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.