27.05.2016 19:35

The Poodles: Tradiční kapela vznikla za netradičních okolností

Bylo, nebylo za sedmero horami, devatero řekami a ještě o kousek dál, ve skandinávském Švédsku přemlouvá pár lidí zpěváka Jakoba Samuela, aby přijal nabídku nazpívat píseň Night Of Passion. Jak celé přemlouvání dopadlo?

Samuel se do písně zamiloval, proto zalarmoval bubeníka Christiana ,,Kickena" Lundqvista, aby se na písni podílel. Později se k této dvojce přidali ještě kytarista Pontus Norgren (toho v roce 2008 vystřídal Henrik Bergqvist) a basista Pontus Egberg (později nahrazen Johanem Flodqvistem). Tato právě vzniklá čtyřka uvádí Night Of Passion už jako kapela pod názvem The Poodles. Ještě téhož roku, tedy roku 2006, se stávají finalisty švédského Melodifestivalen a reprezentují Švédsko na Eurovision Song Contest 2006 právě s písní Night Of Passion. Noc vášní je v zemi velmi oblíbenou a stává se platinovým singlem.


Další větší úspěchy na sebe nenechali dlouho čekat. The Poodles, už jako regulérní kapela, vydávají ještě v roce 2006 singl Metal Will Stand Tall – duet se zpěvačnou Tess z kapely Alcazan. Ten šlape velmi úspěšně na paty jejich předchozímu úspěchu a stává se zlatým singlem.


Pudlíci si celkem rychle získali náklonnost své země. V roce 2008 vytvořili oficiální píseň švédské výpravy na Olympijské Hry v Pekingu 2008 s názvem Rise The Banner. Jejich hudbu mohli slyšet i hokejoví fanoušci. Skupina se totiž postarala o švédskou hokejovou hymnu, En För Alla För En. O sbory se postaral samotný národní hokejový tým. Ke slyšení byla zejména během Mistrovství světa v hokeji 2013, které se z části konalo i ve Stockholmu a je součástí alba Tour De Force (2013).


Kapela za svou desetiletou kariéru vydala šest studiových alb. Nejúspěšnější z nich, Performocracy vyšlo v roce 2011 a dostalo se na zlatou příčku švédských hudebních žebříčků. Na desce najdeme pecky jako I Want It All nebo Bring Back The Night. Posledním počinem je album z minulého roku Devil in the Details obsahující mimo jiné i singl The Greatest.


České publikum mělo možnost shlédnout a užít si jejich show pouze jednou, a to na Basinfire festu 2014. Show to byla naprosto parádní. Snad to nebyla poslední možnost, kdy si tyhle švédské Pudlíky užít.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.