20.01.2022 23:39

Serious Black v Praze představí novou desku a zpěváka

Mario Lochert ve Foru Karlín před dvěma roky. Mario Lochert ve Foru Karlín před dvěma roky. David Webr/musicweb.cz

Hodně se toho změnilo v táboře melodiků Serious Black od chvíle, kdy jsme je před počátkem pandemie měli možnost v naší zemi vidět naposledy. V průběhu procesu nahrávání nového alba se najednou ocitli bez zpěváka. Patálii ale briskně vyřešili a teď jsou připraveni se s novou energií představit i fanouškům v České republice.

UPDATE: Z důvodu nepříznivé pandemické situace se vystoupení Serious Black přesouvá na 3. prosince  do Zlína v rámci Winter Masters of Rock. Zakoupené vstupenky bude možné využít jako vstupenky na celý festival

Už je to bezmála osm let, co se parta zkušených hudebních harcovníků sešla, aby zaštítěna jménem bývalého kytaristy Helloween Rolanda Grapowa rozjela nový projekt, jemuž dali název Serious Black. Nápad na tento projekt se zrodil z rozhovoru Grapowa s basákem Mariem Lochertem (Emergency Gate, ex-Visions of Atlantis) o situaci v hudebním průmyslu. Slovo dalo slovo a ti dva se rychle shodli na tom, že by spolu měli něco spáchat. 

Začalo období doplňování sestavy, do níž rychle zapadli bubeník Thomen Stauch (ex-Blind Guardian, Savage Circus), klávesák  Jan Vacik (ex-Dreamscape) a kytarista Dominik Sebastian (Edenbridge). Následně se pustili do procesu skládání, a než se nadáli, měli dost materiálu na debutové album. Zbývalo jenom najít patřičně reprezentativní hlas. Volba nakonec padla na švéda Urbana Breeda (ex-Tad Morose, ex-Bloodbound, Trail of Murder). Nyní již nic nebránilo tomu, aby nehrávka As Daylight Breaks v lednu 2015 spatřila světlo světa.

O sedm let později je všechno jinak. Posledními mohykány původní sestavy, která se smrskla na kvartet, jsou Mario Lochert a Dominik Sebastian. Mikrofon, uvolněný náhlým odchodem Urbana Breeda převzal srb Nikola Mijić z Eden Curse. Za bicími najdeme Ramyho Aliho. Předloňská nahrávka Suite 226 přišla na svět těsně před vypuknutím covidové pandemie, takže ji kapela neměla neměla možnost patřičně naživo podpořit. O to natěšenější jsou na představení svého nového potomka, do nějž jistě vložili veškerou energii a frustraci, nahromaděnou vynuceným pauzírováním.11 února vtrhnou na pódium pražského klubu Storm. Deska Vengeance Is Mine bude k dostání od 25. února.

Jako hosty si Serious Black přivezou bavorské melodiky Magical Heart a dány Seven Thorns. Zatímco němci se pohybují v hudebním světě poměrně krátce, zformovali se v roce 2018 a v současnosti pracují na své druhé řadovce, Seven Thorns jsou staří harcovníci - svůj metal mydlí už o dvacet let déle, i když na kontě mají teprve tři studiovky, první z z roku 2010.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.