20.09.2022 19:33

Ray Wilson, frontman legendárních Genesis v Brně.

Jeden z frontmanů britské art rockové legendy Genesis- Skot Ray Wilson se v říjnu 2022 vrátí do České republiky, kde se představí publiku v brněnském Sono centru.

 Koncert „Genesis Classic performed by former Genesis lead singer Ray Wilson” nabídne během více než dvouhodinového představení zhruba 25 největších hitů Genesis jako například Solsbury Hill, Home By The Sea, Follow You Follow Me, No Son Of Mine, Land Of Confussion anebo Congo.
Ray Wilson je nejen špičkovým zpěvákem, ale také brilantním kytaristou a známým perfekcionistou, který koncertuje obklopen výhradně špičkovými muzikanty. Půjde tedy o naprosto mimořádný hudební zážitek.

Genesis je britská artrocková a poprocková skupina (v obnoveném složení ji lze považovat za superskupinu) založená v roce 1967. S více než 150 miliony prodaných desek se řadí mezi 30 nejprodávanějších skupin všech dob. V roce 1988 obdrželi Grammy za hudební video k písni Land of Confusion. Ray Wilson zpíval v kapele Genesis v letech 1996 až 1998, kdy vystřídal Phila Collinse. Tato za svou kariéru prodali téměř 150 miliónů alb, z toho více než 21,5 milionu v USA. V roce 1997 s Genesis natočil v pořádí patnácté a zároveň poslední album Calling all stations, z něhož pochází hit Congo. Zajímavostí je, že RAY WILSON se v roce 2008 zabydlel v polské Poznani poté co se seznámil s tanečnicí Małgorzatou Mielech, kterou si o 3 roky později vzal.

Čtěte také: Seasons Pt. 2 – Jan Hammer dál pokračuje po cestě elektronické fúze

Tato hudební lahůdka je na programu brněnského Sono centra 13. října 2022. Vstupenka zakoupíte v běžných předprodejních sítích Ticketportal, Ticketmaster, nebo přímo u pořadatele www.mastersofrock.cz.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.