24.05.2015 13:00

Def Leppard připomněli zlatá léta rocku

Sedm let čekali fanoušci na legendární britskou rockovou kapelu Def Leppard. Přání vidět tyto rockery se jim vyplnilo tento víkend, na který bylo naplánováno miniturné po České republice, kde Def Leppard nejdříve vystoupili 22. května v Ostravě a den poté 23. května v O2 Aréně v Praze.

O předehřátí velké haly se postarali legendární Citroni, kteří svůj set odstarovali úderem osmé hodiny večerní, nehledě na velké davy fanoušků stále ještě venku před halou, kteří se trpělivě prokousávali vstupními turnikety s nemilosrdnou osobní prohlídkou. 

Koncert očekávaných headlinerů začal krátce po jednadvacáté hodině intrem Disintegrate. Hala se ponořila do tmy a na pódium nastoupili Def Leppard v sestavě Joe Elliot - zpěv, Vivian Campbell - kytara, Phil Collen - kytara, Rick Savage - baskytara a Rick Allen - bicí. Hned první hit Rock! Rock! (Till You Drop) odstartoval bezmála 100 minutový koncert, na kterém zaznělo 19 písní včetně přídavků. Během koncertu se dostalo na všechny členy kapely. Svůj kytarový um předvedli oba kytaristé. Phil Collen, který od samého začátku hrál svlečen do půl těla, se pyšnil svým vypracovaným tělem. Svými vyhrávkami ho doplňoval neustále usměvaný Vivian Capmbell. Prostor dostal také Rick Savage, který předvedl krátké sólo na baskytaru, čehož ostatní členové využili k převlečení a občerstvení. Na své si přišel i Rick Allen, který je znám převážně díky tomu, že hraje na speciálně upravené bicí jednou rukou, jelikož v mládí přišel o levou ruku při autonehodě. Každopádně na jeho hře to není nijak znát.

 

 

Po celou dobu koncertu atmosféru na pódiu doplňovala skvěle promyšlená projekce, která doprovázela animacemi jednotlivé skladby střídající se s živým přenosem koncertu. Zvuk pražského koncertu byl dobrý a vyvážený. Přesto atmosféra v hale byla spíše strnulá až na malé výjimky v podobě skalních fanoušků, kteří s kapelou odzpívali většinu písní. Joe Elliot se celý koncert snažil přesvědčit diváky ke vzájemné komunikaci, avšak osm tisíc fanoušků čekalo převážně na léty ověřené skladby, které přišly až v druhé půli koncertu. Tu odstartoval svým pěveckým sólem Joe při písni Two Step Behind, kterou zazpíval na vysunutém můstku uprostřed diváků. Poté již následovali skladby Rocket, Hysteri, Let´s Get Rocked. Základní část poté ukončila skladba Pour Some Sugar On Me. Kapela se poté poprvé rozloučila a zmizala v zákulisí, odkud si je po krátké době fanoušci svým skandováním vyvolali na pódium. V přídavku pak zazněly hity Rock of Ages a Photograph.

Sledujte rock na Facebooku:
 

Def Leppard, kteří v České republice strávili pět dní, předvedli to nejlepší ze své skoro čtyřicetileté kariéry a dokázali, že jejich hity jsou nesmrtelné. Bohužel se potvrdilo, že kapela nemá u nás až tak velkou fanouškovskou základnu a většina z návštěvníků obou koncertů si přišla hlavně poslouchnout ověřené hity, které znají z tuzemských rádií.  

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.