29.01.2020 13:17

Hammerfall a Battle Beast lákají na pražský koncert společným klipem

Hammerfall na Metalfestu 2019. Hammerfall na Metalfestu 2019. Foto: Eva Makovská/musicweb.cz

Vypadá to, že jsme svědky vzniku nového trendu. Kapely chystající se na společné turné spolu v rámci jeho propagace natočí společný song. Nedávno se touto cestou úspěšně vydali Sabaton s Apocalypticou a nyní s tím samým přicházejí Hammerfall s Battle Beast. Fanoušci, kteří dorazí na jejich společný koncert 13. února v pražském Foru Karlín, se tak mohou těšit na jedinečný zážitek, protože píseň v rámci programu nepochybně zazní i naživo.

Volba padla na baladu Second to None z novinkového alba Hammerfall Dominion. Zatímco na albu ji ovšem zpívá pouze Joacim Cans, v nové verzi se jedná o duet se zpěvačkou Battle Beast Noorou Louhimo. "Už během psaní té písně jsem cítil, že by to byl skvělý duet,” tvrdí Cans, “něco jako moderní verze spojení Ozzyho a Lity Ford v písni Close My Eyes Forever. Battle Beast a Nooru Louhimo už sleduji nějakou dobu a vždy jsem byl unešen jejími vokálmími schopnostmi i tím, co předvádí na pódiu. Hned mě napadlo, že naše hlasy by se k sobě skvěle hodily. Takže, když jsme se rozhodli, že z toho uděláme duet, zvedl jsem telefon, zavolal Nooře a ona souhlasila. Spolupráce s ní byla skvělá, cítil jsem spojení od první chvíle. Není jen výtečná zpěvačka, ale i skvělá lidská bytost. Myslím, že v klipu je dobře vidět, jak moc si rozumíme."

 

 

Louhimo dodává: "Když mi zavolal Joacim a nabídnul mi možnost zazpívat si s ním duet v Second To One, nejdřív jsem se cítila poctěna, ale řekla jsem, že si tu písničku musím poslechnout, než se rozhodnu. Ale hned, jak jsem ji slyšela, bylo mi jasné, že to bude něco mimořádného a hned jsem souhlasila. Odletěla jsem do Göteborgu a i když jsem Joacima, ani nikoho jiného z Hammerfall nikdy předtím nepotkala, spolupráce s nimi byla přirozená a snadná. S Joacimem jsme si hned padli do noty a na tom videu je to vidět."

 

 

Neflákají se ovšem ani třetí do party, Serious Black. 31. ledna vydávají čtvrtou studiovku Suite 226 a jako ochutnávku už vyslali do světa klip k písni When The Stars Are Right. Po rockověji laděných deskách Mirrorworld a Magic se chystají přitvrdit a slibují zběsilou kytarovou jízdu ve stylu debutu As Daylight Breaks.

Koncept Suite 226 vypráví příběh mentálně narušeného muže na rozmezí světa vlastních snů, reality a zla. Mnoho let byl držen v odporné, chladné, vypolstrované cele 226, kde ho nelidská psychiatrie postupně připravuje o rozum. Ve svých představách je ovšem mocným králem, žijícím na středověkém hradě. Je obklopen dvořany, dobrým jídlem a vínem, velí neporazitelné armádě. Jak kolísá mezi iluzí a realitou, propadá se stále hlouběji do víru šílenství a jeho život se mění v jízdu očistcem, na níž ho doprovází démoni, záchvaty úzkosti a paranoia.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.