16.10.2020 19:45

Co-Metal-20 XXI: Seaway, The Dead Daisies, Accept nebo Sólstafir nabízí nové singly Doporučeno

Accept na Metalfestu 2018. Accept na Metalfestu 2018. Foto: Petr Zip Hájek/musicweb.cz

Pravidelný seriál Co-Metal-20 na Musicwebu, který vám v uplynulých měsících přinášel pravidelný týdenní výběr novinek, se nachýlil ke svému konci. Pojďte si spolu s námi užít poslední vybrané aktuality!

Tentokrát začneme zlehka. Kanadská banda Seaway uvedla třetí singl z nové desky Big Vibe. Skladba, která dostala i obrazovou podobu, se jmenuje Still Blue. Čtveřice mladých hudebníků, která se pohybuje mezi alternativním rockem a pop punkem, ji nahrála na čtvrtou řadovou desku, která vyjde již 16. října. Celkem nabídne jedenáct písní.

 

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Pokud máte rádi folkovou muziku, možná se vám bude líbit severský folk rock v podání skupiny Garmarna, která se na scéně pohybuje už tři dekády. 6. listopadu jim vyjde nové album Förbundet, na kterém bude k poslechu celkem devět skladeb. Nejnovější singl této švédské skupiny, která si tematicky libuje v severské mytologii, se jmenuje Två Systrar.

 

 

Trošku přitvrdíme se superskupinou The Dead Daisies. Kapela, kterou momentálně tvoří David Lowy (zakládající člen), Doug Aldrich (Bad Moon Rising, Whitesnake), Deen Castronovo (Journey, Revolution Saints) a Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), vydá v příštím roce páté studiové album Holy Ground. Konkrétně by mělo vyjít 22. ledna. Z nadcházející desky zveřejnili singl Bustle And Flow, k němuž vzniklo i animované video. Rockeři chtějí album podpořit šňůrou. Na evropské odnoži se staví i do Česka, 11. února vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

 

 

Accept si na příští rok přichystali vydání šestnáctého studiového alba Too Mean to Die. Z novinky vyslali pilotní píseň The Undertaker, ke kterému vznikl videoklip. Album by mělo vyjít 15. ledna. Na desce se podílí i poslední zakládající člen, kterým je kytarista Wolf Hoffmann.

 

 

S netradičně anglicky zpívanou skladbou přišla islandská metalová skupina Sólstafir. Singl Her fall from Grace, k němuž vzniklo i video, je třetí ochutnávkou z devítitrackové desky Endless Twilight of Codependent Love, která vyjde 6. listopadu.

 

 

A jsme v závěru. Pár dní před vydáním třinácté studiovky Nightmares of the Decomposed zveřejnili drsní chlápci Six Feet Under singl Blood of the Zombie, který doplnili videoklipem. Kromě novinky se na desce nachází dalších jedenáct písní.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.