09.06.2020 19:18

Co-Metal-20 IV: Tommy Lee a Steve Von Till vydávají sólovky

Přinášíme vám další výběr aktualit napříč rockem a metalem.

Dnešní výběr začneme stylem zvaný rap rock. Americká banda From Ashes to New, která na této scéně působí od roku 2013, má na svém kontě prozatím dvě CD a dvě EP. 28. srpna svoji diskografii rozšíří o album Panic, na které nahráli celkem jedenáct písní. From Ashes to New z ní už v dubnu zveřejnili první singl a nyní se na povrch dostal další kousek nazvaný What I Get. Desku produkují producenti Grant McFarland, Carson Slovak a Nicholas Furlong, z tohoto tria nejspíš nejznámější producent, který se zároveň věnuje i zpěvu a je i úspěšným textařem (Papa Roach, All Time Low, Sleeping With Sirens).

 

 

A s rapem budeme pokračovat. Jeden ze zakládajících členů Mötley Crüe, bouřlivák Tommy Lee, vydává třetí sólovku. A dal si s ní načas. Debutovku Never a Dull Moment vydal v roce 2002, tři roky nato následovala deska Tommyland: The Ride. Jeho novinkovou studiovku tak od předchozího počinu dělí celých patnáct let. Album Andro vyjde 16. října a track list se skládá ze třinácti skladeb, na kterých hostují mimo jiné Lukas Rossi, Josh Todd nebo King Elle Noir.

 

 

Tommy Lee z desky během jednoho dne vydal hned dva songy. Oba navíc opatřil videoklipy, za kterými stojí Fred Durst z Limp Bizkit. V prvním singlu Knock Me Down hostuje rapper Killvein a ve druhém Tops zase rapperka říkající si Push Push. Celé album prý ale rapové nebude. Tommy Lee se pro webový magazín Blabbermouth nechal v září loňského roku slyšet, že co píseň, to jiný žánr: „Doslova každý song bude mít odlišný žánr, jaký si jen dovedete představit.“

 

 

Tommy Lee není jediným, kdo vydává sólovou desku. Zpěvák a kytarista Steve Von Till z americké metalové skupiny Neurosis představí 7. srpna pátou sólovku No Wilderness Deep Enough. Z této desky pochází čerstvě vydaný song Shadows on the Run. Sedmiminutový singl vydal spolu s videoklipem, který zrežíroval Josh Graham. 7. srpna vyjde nejen šestiskladbové album, ale i jeho kniha Harvestman: 23 Untitled Poems And Collected Lyrics.

 

 

Singl, který vyšel ruku v ruce s hudebním videoklipem, nabízí i metaloví Powerman 5000Black Lipstick patří ke sbírce dalších devíti skladeb, které tvoří desátou řadovou desku The Noble Rot, která vyjde 28. srpna. Videoklip k písni zrežíroval frontman Michael David Cummings, který si říká Spider One. Jeho starším bratrem je Robert Bartleh Cummings, který je známý pod pseudonymem Rob Zombie.

 

 

Na závěr zabrousíme do vod progresivního death metalu s kapelou Black Crown Initiate. Ta možná nepatří k nejznámějším jménům v branži, může se ale pochlubit tím, že po dvou letech od vzniku a rok od chvíle, kdy vydala vlastním nákladem EP Song of The Crippled Bull, dostala smlouvu s hudebním vydavatelstvím eOne Music. S ním vydali desky The Wreckage of Stars (2014) a Selves We Cannot Forgive (2016). Aktuálně jsou téměř rok ve stáji vydavatelství Century Media Records. Právě pod tímto vydavatelstvím vyšlou 7. srpna třetí studiové album Violent Portraits of Doomed Escape. Black Crown Initiate na něj nahráli devět skladeb a jako první ochutnávku čtyřčlenná parta z Pensylvánie zveřejnila sedmiminutový singl Sun Of War.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.