16.06.2020 16:03

Co-Metal-20 V: Enuff Z'Nuff nepolevují a The Acacia Strain poskládali album z nových EP

Minulý týden mnoho novinek nenabídl. Přesto jsme dali dohromady výběr několika kapel, jejichž nové singly stojí za poslech.

Americká rocková kapela Enuff Z'Nuff se v hudební sféře pohybuje od poloviny osmdesátých let. Za celou dobu své existence vydala čtrnáct studiových alb, na kterých vystřídala několik stylů – od glam metalu přes power pop až k hard rocku. Jaká bude další deska nazvaná Brainwashed Generation? Podle kapely by se mělo jednat o různorodou sbírku písní, která ukazuje vývoj hudebních stylů Enuff Z'Nuff, s tím, že je v ní zachován jejich původní směr.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

V květnu vydaný singl Fatal Distraction a aktuální novinka Broken Love jsou ukázkou toho, že Enuff Z'Nuff opravdu nesešli ze své hudební cesty. Jak bude znít zbytek alba, na to si fanoušci počkají do 10. července. Právě v ten den tato čtyřka hudebníků desetiskladbové album vydá. Na nejnovější desce se objeví řada hostů. Kytarové party nahráli například Steve Ramone, Ace Frehley, bubenické třeba Daxx Cheap Trick Nielsen. Na jedné z písní si zazpíval a na kytaru zahrál i jeden ze zakládajících členů Enuff Z'Nuff, který definitivně odešel v roce 2013, Donnie Vie.

 

 

Také americko-anglická heavymetalová skupina Alcatrazz, která podobně jako Enuff Z'Nuff začínala v osmdesátých letech, se pyšní novým albem. Na rozdíl od první kapely mají Alcatrazz za sebou několik přestávek, z nichž nejdelší trvala téměř dvacet let. A s další deskou přichází ještě později, přesněji po čtyřiatřiceti letech. Poslední desku Dangerous Games před první pauzou nahráli v roce 1986 a mezi lety 2006 až 2017 jen občasně koncertovali. V loňském roce se dali opět dohromady a začali skládat novou hudbu.

Čtvrtá řadovka se jmenuje Born Innocent, obsahuje třináct písní a venku bude 31. července. Alcatrazz z ní vydali zatím dva singly. K nejnovějšímu kousku London 1666 natočili i videoklip.

 

 

Teď se přesuneme na sever Evropy za kapelou Flat Earth. Finská skupina sice vznikla teprve v roce 2017, ovšem její členové jsou více než zkušení. Flat Earth totiž tvoří kytarista Mikko Linde Lindström a bubeník Mika Gas Lipstick Karppinen z již neexistující skupiny HIM, basák ‪Niclas Etelävuori, bývalý člen Amorphis, a ‪Anttoni Pikkarainen, zpěvák kapely Polanski. Toto kvarteto má za sebou debutovku None for One (2018), k níž na podzim přibude další album. Z druhé, zatím nepojmenované desky, Flat Earth aktuálně zveřejnili druhý singl Neverhappy, který vyšel přes textové video.

 

 

Nesmíme opomenout i tvrdší žánry, kde tentokrát skončíme. Vrhneme se do vod deathcoru. Americká banda The Acacia Strain vydala EP Y, které se skládá ze dvou singlů. Ty kapela zveřejnila v jeden den. Čtyřminutový Earth Will Become Death a více jak čtyři minuty trvající One Thousand Painful Stings, na kterém hostuje zpěvačka Courtney LaPlante, jejíž vokály se objeví až v poslední minutě.

 

 

The Acacia Strain zároveň oznámili vydání nového dlouhohrajícího alba Slow Decay. Vyjde 24. července a bude obsahovat písně vydané na všech EP, které kapela v tomto roce vydala a které pojmenovala více než stručně, ale zároveň trefně - D, E, C, A a Y. Kromě už známých singlů deska obsahuje i dvě dosud nevydané písně.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.