16.07.2020 16:27

Co-Metal-20 IX: Kataklysm mají nové album, Crystal Lake zatím mimoalbové singly Doporučeno

Do nejnovějšího výběru jsme zahrnuli hlavně metalové kousky. Především příznivci death metalu by měli zbystřit.

Dnešní výběr zahájíme výkopem z Asie. Metalcorová skupina původem z Japonska Crystal Lake letos slaví osmnáctiny. Jejich repertoár nabízí mimo jiné pět řadových alb. Jestli se jejich sbírka rozšíří, to zatím není jasné. Kapela totiž vydala dva zbrusu nové singly, k nimž konkrétní informace nepřidala. V tuto chvíli jsou písně Disobey a Watch Me Burn, ke kterému navíc přihodili i video (režie Koh Yamada), mimoalbové.

 

 

Crystal Lake navštívili Česko několikrát, naposledy tomu tak bylo loni v listopadu v rámci putovního festivalu Impericon Never Say Die! Tour. Jejich další koncert se odehraje 12. dubna v pražském Foru Karlín, kde budou doprovázet hlavní hvězdu večera Parkway Drive.

 

 

Přesuneme se ke skupině, která měla naplánované vystoupení na letošním Masters of Rock. Moravský festival se sice přesunul na další rok, o vystoupení Kataklysm ale fanoušci nepřijdou.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Kanadští Kataklysm se na hudebním poli melodického death metalu pohybují bez jednoho roku třicet let. Za tu dobu stihli vydat třináct studiových alb, jedno EP a dvě DVD. Zanedlouho si na své konto připíší další čárku v podobě čtrnácté řadovky Unconquered, která vyjde ve společnosti Nuclear Blast Records (Amorphis, Epica, Dimmu Borgir). Album, které nabídne devět songů, se na pultech objeví 25. září. Za produkcí stojí kytarista kapely Jean-François Dagenais, mix si vzal na starost Colin Richardson (Napalm Death, Bullet for My Valentine, Carcass) a Chris Clancy (Machine Head, Possessed).

Kataklysm, kteří v roce 2015 vyhráli svoji první cenu Juno Award (kanadská obdoba Grammy) za desku Of Ghosts & Gods, z novinkového alba vydali pilotní singl The Killshot, ke kterému vzniklo i video v režii Scotta Hansena.

 

 

Deathmetalová banda, která na scéně figuruje sedm let a inspiruje se především severským death metalem 80. a 90. let. Má za sebou vydání dvou EP, Cemetery of the Insane (2015) a živáku Live at Asakusa Deathfest (2017), a dlouhohrajícího debutu Chapel of Abhorrence (2018). To jsou belgičtí Carnation, kteří v loňském roce po boku Deserted Fear navštívili Prahu.

Před dvěma lety podepsali smlouvu s vydavatelstvím Season of Mist (Sólstafir, Abbath, Gaahls Wyrd) a po první desce s nimi nahráli i druhé studiové album Where Death Lies, které vyjde 18. září. Celkem devět písní mixoval Yarne Heylen, který s kapelou spolupracoval na předchozí desce, a masteroval Jens Bogren (Amon Amarth, Rotting Christ, Ihsahn). Carnation z alba sdíleli singl Sepulcher of Alteration, ke kterému zároveň natočili videoklip (Panda Productions).

 

 

U death metalu ještě zůstaneme. Islandští Cult Of Lilith mají za sebou vydání pětikouskového EP Arkanum (2016). Po podepsání smlouvy se společností Metal Blade Records (Behemoth, Ensiferum, Cannibal Corpse) v březnu 2020 se posunuli k vydání dlouhohrající debutovky. Album Mara vyjde 4. září, nabídne osm kousků a kapela z něj sdílela první singl v podobě více než pět minut trvající skladby Cosmic Maelstrom. Na desce spolupracovali Dave Otero (mix, mastering) a Chris van der Valk (produkce).

 

 

Pět let uplynulo od zatím poslední desky kapely Valkyrie. Kvarteto amerických doomařů, které vedou bratři Jake a Pete Adams, vydají 24. července čtvrtou řadovou desku Fear. Obsahuje celkem osm skladeb s dlouhou stopáží (songy se pohybují od téměř čtyř minut do skoro sedmi). Valkyrie z alba vydali singly Feeling so Low, The Choice a nejnověji Evil Eye. Kapela tuto desku bere jako další krok ve svém hudebním vývoji.

 

 

Výběr zakončíme ženskou interpretkou. Black Rose Maze je nový hardrockový projekt kanadské zpěvačky Rosi Laricchiuty. Jedná se o první zcela rockové album této interpretky, která na prvotinu nahrála celkem jedenáct skladeb, mezi nimi i duet Laws Of Attraction s Jeffem Scottem Soto (zpěvák skupin W.E.T., Sons of Apollo a Trans-Siberian Orchestra). Z desky interpretka v červnu zveřejnila singl In the Dark a minulý týden singl Maze, který vydala přes textové video. K tomuto singlu na svém facebookovém účtu navíc dodala, že jej doporučuje těm, kteří mají rádi například hudbu Halestorm a jim podobné kapely. Deska nazvaná jednoduše Black Rose Maze vyjde 7. srpna.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.