09.10.2020 15:54

Co-Metal-20 XVII: Killer Be Killed nebo Six Feet Under s novými deskami

Nabízíme další výběr aktualit. Tentokrát jsme si připravili něco pro příznivce klasického rocku nebo heavy metalu.

Dnešní výběr začneme se skupinou, která válcuje rocková pódia přes padesát let. Blue Öyster Cult se mohou pochlubit bohatou kariérou, která mimo jiné zahrnuje čtrnáct studiových alb, jedenadvacet kompilací nebo osm živáků. Svoji sbírku rozšíří 9. října řadovkou The Symbol Remains, na kterou nahráli čtrnáct písní. S jejím nahráváním si dávali opravdu na čas, protože od zatím posledního alba uplynulo devatenáct let. Z novinkové desky Blue Öyster Cult zveřejnili singl That Was Me, k němuž natočili i videoklip.

 

 

Rocková kapela Gone Is Gone je na světě pár let, skládá se ale ze zkušených muzikantů. Troy Sanders – basa, vokály (Mastodon, Killer Be Killed), Troy Van Leeuwen – kytara (Queens of the Stone Age), Tony Hajjar – bubny (At The Drive-In) a Mike Zarin – kytara a klávesy, nyní vydali druhý samostatný singl Sometimes I Feel, který opatřili videoklipem. Song zatím stojí mimo album.

 

 

Zamíříme do vod heavy metalu. Spirit Adrift byli ještě donedávna pětičlennou skupinou. Nyní ve složení Nate Garrett (vokály, kytara, basa) a Marcus Bryant (bubny) vydávají čtvrtou a zároveň první desku jako duo. Osmitracková deska Enlightened in Eternity se na pulty dostane 16. října a venku je druhý singl, šestiminutový Astral Levitation.

 

 

Heavy metal ještě jednou. Superkapela Killer Be Killed, která se na scéně objevila před devíti lety, má na svém kontě prozatím jedno album. To se ale za chvíli změní, 20. listopadu totiž čtveřice ve složení Greg Puciato – vokály a kytara (The Black Queen, ex-The Dillinger Escape Plan), Max Cavalera – vokály a kytara (Cavalera Conspiracy, Soulfly, Sepultura), Troy Sanders – basa a vokály (Mastodon, Gone is Gone) a Ben Koller – bubny (Converge, Mutoid Man, All Pigs Must Die) vydává druhou desku Reluctant Hero. Nachází se na ní celkem jedenáct písní. Z alba zveřejnili singl Deconstructing Self-Destruction.

 

 

Tento výběr zakončíme death metalem v podání kapely Six Feet Under, která přišla po třech letech s novým materiálem. Pětice Američanů sdílela první singl z nadcházející desky Nightmares of the Decomposed, která vyjde 2. října a na které najdeme dvanáct písní. První ochutnávka padla na singl Amputator, který vyšel s textovým videoklipem.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.