10.10.2020 12:30

Co-Metal-20 XVIII: Marilyn Manson pokřtil novou desku, Hatebreed nebo Dark Tranquillity se na křest chystají

V pravidelném seriálu Musicwebu zavítáme do rockového a metalového žánru.

Kontroverzní umělec Marilyn Manson přivedl na svět novou desku We Are Chaos! Stalo se tak 11. září, ale pár dní před tím stačil vydat další singl, čtyřminutovou skladbu Don't Chase the Dead. Zpěvák, textař, producent a herec, vlastním jménem Brian Hugh Warner, na jedenáctém albu pracoval dva roky a nahrál na něj deset písní, přičemž deluxe edice nabízí o dva songy (akustické verze) víc.

 

 

Máme tu pro něco pro příznivce power metalu. Pětičlenná kapela Helion Prime, v jejímž čele stojí zpěvačka Mary Zimmer, vydala další singl ze své nejnovější desky, konceptuálního alba Question Everything. Volba padla na dlouhou skladbu The Gadfly, k níž kapela připojila videoklip. Třetí deska této skupiny vyjde 5. října a nabídne jedenáct skladeb.

 

 

Na chvíli přejdeme k folk metalu. Američtí Isenmor, kteří mají na svém kontě zatím jedno EP, se mohou pochlubit. Po čtyřech letech práce uvádějí dlouhohrající debut Shieldbrother, k jehož vzniku přispěli i fanoušci prostřednictvím webu Kickstarter. Isenmor z desky sdíleli singl Furor Teutonicus, který doprovodili textovým videem. Album obsahuje osm písní a vyšlo 9. října.

 

 

Švédští Dark Tranquillity se přidávají k dalším kapelám, které na podzim pokřtí novou desku. Dvanáctá řadovka nazvaná Moment skýtá deset písní a vyjde 20. listopadu. Deathmetalová šestice jako pilotní singl poslala píseň Phantom Days, již podtrhla animovaným videoklipem.

 

 

Závěr dnešního výběru zasvětíme coru. Drsní hoši z kapely Hatebreed se vytasili s novinkou z nadcházející desky Weight of the False Self! A vybrali hned stejnojmenný singl, k němuž přihodili textové video. Osmá studiovka vyjde 27. listopadu a kapela na ni nahrála dvanáct kousků.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.