07.06.2014 7:00

Šťáva z Okoře osladí první letní den

Hudební nadšenci se dne 21.června mohou těšit nejen na příchod léta, ale i na open air festival u hradu Okoř. Ten se zde bude letos konat již po šestnácté a nabídne pestrý výběr umělců z domácí scény.

 První letní sobota přímo vybízí k rodinnému výletu a festival „Okoř se štávou" se letos jeví jako ideální volba. Je umístěn v malebné romantické krajině s výhledem na samotnou památku, vzdálenost z hlavního města je co by kamenem dohodil a celá akce začíná hned pěkně po obědě ve 13 hodin. Pořadatelé navíc zajistili i kyvadlovou dopravu z pražských Dejvic a z Kladna, takže si hudební zážitek může dopřát opravdu každý.

Hlavním lákadlem festivalu bude bezpochyby česká královna popu Lucie Bílá. Ta totiž pro festival chystá speciální hodinovou show, která se nebude jen tak opakovat. Zpěvačka zajisté do programu zařadí své největší hity a zapět si tak bude moct celá rodina. Pro všechny, kterým srdce plesá spíše pro rock, budou jistě vrcholem večera kapely jako Sto zvířat, Wohnout, Imodium nebo UDG, které si na české scéně vydobyly zasloužené místo na výsluní.

 

 

Mladým puberťákům den osladí především stále populárnější Adam Mišík - klučina, jež byl v anketě Český slavík Martini 2013 oceněn titulem Objev roku. Jako mladší syn hudebníka Vladimíra Mišíka měl k umění velmi blízko již od raného dětství. Hrál ve filmech a seriálech, později působil v kapele The Colorblinds. Nyní se věnuje sólové tvorbě a to s nevídaným úspěchem - o první řadu bude určitě velký boj.

Další mladistvě svěží vystoupení předvede kapela Lake Malawi v čele s Albertem Černým. Jeho původní kapela Charlie Straight je už pasé, nová formace Lake Malawi však zní také velice nadějně a zpěvákova výborná angličtina spolu s kvalitními texty posunují skupinu na světovou úroveň.

Dále zahrají například Hentai Corporation, Voxel, Petr Bende nebo Johny Machette.

Na Okoři se letos bude nejen muzicírovat, ale také slavit. Vladimír Mišík s jeho skupinou ETC oslaví výročí 40 let svého působení a kapela České srdce bude na festivalu křtít novou desku.

 

Čtěte také: Manu Chao se vrací na Rock for People

 

Celkem se tedy můžeme těšit na 12 hodin hudby, dobré nálady a příjemné společnosti. A ani poté nemusíme tak malebné místo pod Okořem opustit. Pořadatelé totiž pro návštěvníky připravili i stanové městečko, kde bude možnost si po tak náročném kulturním zážitku pěkně zdřímnout. Dokonce i kola si bude možné zaparkovat do hlídaného prostoru.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji za 450 korun, rodinné vstupné pak za 1000 korun. Na místě bude cena za osobu 550 koruna rodinná vstupenka vás vyjde na 1200 korun.
Kapacita areálu je omezena, proto neváhejte a vaši vstupenku si zajistěte včas.

Sledujte rock na Facebooku:
 

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.