03.02.2020 13:02

Wille & The Bandits se v květnu představí v Praze

Wille & The Bandits Wille & The Bandits Zdroj: pořadatel koncertu

Na kapelu Wille & the Bandits pějí ódy hudební kritici i rockové legendy jako na jednu z nejvíce dynamických skupin současnosti. Ta se již v květnu představí v kavárně Zasekávák v Praze během letošního turné s názvem Paths.

Wille & the Bandits jsou přirovnáváni k Led Zeppelin ve svém přístupu k rockovým riffům i akustickým pasážím. Smyčce, hudební pomlky a steel kytary připomínají směs emotivních Pink Floyd a John Butler Trio, která posluchače doslova rozseká na kusy. Od prostých začátků v Cornwallu, kde kapela plánovala zůstat navždy, obklopena inspirativními kopci a mořem, nakonec vyrazili do světa. Velkoměsto je zpočátku nelákalo. Oni ale zlákali velkoměsto a jeho hudební průmysl. Vystupovali již po Evropě, v USA a Austrálii.

Jejich přístup k blues a rocku je svěží a neotřelý. Naživo jsou Wille & the Bandits naprosto úžasní a brzy se o nich začalo mluvit jako o koncertním zázraku. Kapela se dostala mezi deset kapel na Glastonbury 2014, které je nutno vidět dle BBC Radio 1, a byli také pozváni do německé TV show Rockpalast; hudební instituce globálního importu. O kapele se v superlativech vyjádřily takové hudební legendy jako Ian Paice, Joe Bonamassa a Francis Rossi. Kapelu tvoří zpěvák a kytarista Wille Edwards, baskytarista a zpěvák Harry Mackaill, bubeník a perkusista Finn Mcauley a klávesista, perkusista, kytarista a zpěvák Matthew Gallagher.

 

 

Při vystoupení skupina hraje na celou řadu hudebních nástrojů, střídá kytary, basy i perkuse. Wille & the Bandits dávají divákům a posluchačům komplexní zážitek, na který se nezapomíná. Pokud chcete i vy zažít pořádnou dávku bluesrockové energie, přijďte do kavárny Zasekávák na Praze 6 10. května.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.